Start    -    Welkom    -    Geschiedenis    -    Literatuur    -    Familielegenden    -   Stamboom  -   Internetverbindingen   -   Alleen leden   -   Inhoud (sitemap)
 
  
 klik op de afbeelding om te vergroten!   

 

 

Welkom, beste familieleden!

 


Sillemsches Glaswappen
von 1583


Bekijk allereerst eens jullie familie-logo! Het is het wapen van de familie Sillem: het toont drie zilveren korenaren tegen en blauwe achtergrond. Ze zouden je rijke oogsten bezorgen.  Jacob Selm de eerste heeft het wapen in 1583 genaugureerd. En van zijn nakomelingen, burgemeester Garlieb Sillem heeft er in de 18de eeuw een spreuk aan toegevoegd. De spreuk luidt spe melioris, en dat betekent zoveel als hoop op beter. P een beter leven? Of op een beter gevulde portemonnaie? Wat ook achter dit “beter” liggen mag, dat mag een ieder voor zichzelf invullen.

Het is waarschijnlijk dat allen die de naam Sillem dragen tot onze familie behoren. Zij zijn leden van een der oudste senatorenfamilies van de vrije Hanzestad Hamburg met nog levende nakomelingen. Veel voorvaderen hebben beslissende invloed gehad op het lot van deze  belangrijke havenstad. Hun portretten (raadsheren en burgemeesters) hangen in het stadhuis en stenen wapenschild van de familie Sillem siert met andere de schitterende gevel van het stadhuis. De oudste voorvaderen waarvan archiefdocumenten bestaan leefden in de XVI eeuw. Tot de XIX eeuw woonden de meeste Sillems in Hamburg. Daarna zijn verschillende leden uitgezworven en hebben familietakken in Nederland, Engeland en Argentini gesticht. Anderen zijn naar Frankrijk en Zwitserland vertrokken. In de Verenigde Staten en Canada zijn ook mensen die de naam Sillem dragen. In de XX eeuw verhuisde een Sillem naar Zuid Duitsland waar hij een nieuwe familietak stichtte.


 

Wat de SILLEM  FAMILY te bieden heeft
 
Je vertrouwd te maken met 500 jaar familie geschiedenis
Een manier om kennis te maken met leden van de familie Sillem uit andere delen van de wereld
Deel je leven en dat van je familie met andere familieleden door deze website te gebruiken voor nieuws over huwelijken, geboorten, overlijden, over professionele zaken en de geschiedenis van jouw tak van de familie.

De managers van de SILLEM FAMILY website ontvangen graag bijdragen in de vorm van tekst en/of beeld!


 


De managers van de SILLEM FAMILYHans-Wolff Sillem
(1927-2010)
Schepper
van  de Website
 

Martin Sillem
Ekkehart Sillem
Jrn Scheer


De website was ontwikkelt door Hans-Wolff Sillem. Hij woonde in Hamburg; voor hij met pensioen ging  werkte hij in Public Relations en Design.

De website wordt nu onderhouden door zijn zonen Martin Sillem (martin@sillem.de) en Wolff Ekkehart Sillem (ekkiolga@tin.it). Martin Sillem is directeur van een bank in Hamburg, Wolff Ekkehart Sillem studeerde sinologie in Duitsland en China en werkt nu als commerciel directeur bij een bedrijf in Milaan, waar hij woont met zijn familie.

Bij het onderhouden van de site worden zij bijgestaan door Jrn Scheer, een vriend van de familie, gepensioneerd professor in Medische Psychologie. Hij is ook verantwoordelijk voor de engelse versie van de web site.
 
Jeroen Sillem
Anthony Sillem
Gabriel Sillem

 Jeroen Sillem is in Holland (jeroenfs@kpnmail.nl) verantwoordelijk voor het Hollandse deel. Jeroen, Caroline, Agnes en  Luzita Sillem hebben de Hollandse vertaling verzorgd voor de Sillem Family Website.
 
Anthony John Sillem (tackletext@btopenworld.com) neem de taak op zich voor Engelse deel van de familie. Hij is een antiquair boekverkoper In Hastings. 
 
Gabriel Sillem (gsillem@gmail.com) is evenzo behulpzaam bij het vertalen van de tekst voor de website in het Spaans. Hij is werkzaam op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de voedselindustrie en woont in de omgeving van Buenos Aires.

Hoe word je lid van de SILLEM  FAMILY

Als leden worden geaccepteerd; dragers van de naam Sillem en hun echtgenoten, evenals hun zonen en dochters. Als je tot n van deze categorien behoort, dan word je gevraagd een antal vragen per post of per email te beantwoorden. Gaarne het standaard invulformulier (WORD file) gebruiken dat als bijlage hierbij aangeboden wordt.
 
Zend het formulier als e-mail bijlage naar (martin@sillem.de) of per post naar

Martin Sillem
Klosterallee 80
D- 20144 Hamburg
Duitsland

 
Als toekomstig lid van de SILLEM FAMILY krijg je een password toegestuurd om op het  "Members only" gedeelte van de web site te komen.


   

Hoe navigeer je over de SILLEM FAMILY website

Je hebt de Startpagina geopend en bent door een muisklik terecht gekomen op deze Welkomstpagina!  Alle pijlen die je op deze pagina tegenkomt, kun je aanklikken en leiden je tot uitgebreide informatie. Dat geldt tevens voor de vlaggen, deze leiden tot de desbetreffende pagina’s in andere talen. Door een muisklik op n van de afbeeldingen, verschijnen die in groter formaat.
 
Deze welkomstpagina begint aan de bovenzijde met een blauwe balk met de hoofdstukken die zich op deze website bevinden. De hoofdstuknamen zijn onderstreept. Het feit dat ze onderstreept zijn betekent dat wanneer zo’n hoofdstuknaam aanklikt, je bij de desbetreffende informatie komt.
 
Deze onderstreepte teksten zijn verbindingspunten (links), daarmee verbind je verschillende pagina’s met elkaar. Ook de onderstreepte teksten  op de verschillende pagina’s leiden  tot verdere informatie. Enkele daarvan leiden naar buiten onze website voor extra nadere informatie over specifieke onderwerpen (b.v. naar de internet-encyclopedie Wikipedia of naar de zoekmachine Google)
 
Op bepaalde plaatsen vind je onderstreepte emailadressen.  Als je daarop klikt opent zich waarschijnlijk je email-programma (b.v. Outlook) zo dat je direct een bericht schrijven kunt.
 
Deze website bestaat uit meerdere hoofdstukken:
  • Geschiedenis: Uittreksels uit de geschiedenis van de familie Sillem vanaf de 16e eeuw.
  • Literatuur:  Boeken over de familie Sillem en andere stukken die door familieleden uitgewerkt zijn 
  • Familielegendes: Verschillende interessante onderwerpen die met de naam Sillem of familieleden van de familie Sillem verbonden zijn.
  • Internetverbindingen: Verbindingen met persoonlijke of beroepsmatige websites oftewel homepages van leden van de familie Sillem.
  • Genealogie: In deze omgeving bevinden zich gedetailleerde stamboominformatie van de verschillende takken van de familie Sillem over de wereld. Hoe de familiestamboom-informatie gelezen moet worden, wordt verklaard in het desbetreffende interne hoofdstuk.
  • NieuwsPersoonlijke berichten van de familie Sillem.
  • Alleen ledenHier zijn de persoonlijke formuliers van familieleden. Dit hoofdstuk is niet openbaar toegankelijk.  Als toegang tot dit hoofdstuk zijn een gebruikersnaam en een toegangscode noodzakelijk, dat de leden van de familie van Martin Sillem kunnen krijgen (martin@sillem.de). Zie hierboven op deze pagina;  “Hoe word je lid van de Sillem Family?"

Tot slot nog een technisch advies: Sommige internet-browsers (waarmee men op internet surft)
speciaal oudere versies, geven niet altijd alle lettertypen en tabellen goed weer. Vandaar dat wordt aanbevolen om de nieuwste versie te gebruiken, die zonder kosten op internet gedownload kan worden. (b.v.  Internet Explorer 8.0 of Firefox 10)
 
Een inhoudsopgave van de website vind je hier . Ook  het interne hoofdstuk heeft een inhoudsopgave.
 
 En nu veel plezier en genieten met surfen door de Sillem Family pagina’s!


 

   Copyright 2012  Martin Sillem  -  Last update 11 Mei 2016